lördag 19 mars 2016

Sik, torsk och lite nostalgi.

Dagen började med att jag och Catarina åkte iväg till Amundön för att titta till mina fiskeställen som jag spenderade mycket tid vid på  70-talet. Då cyklade jag och sedan när jag fyllt 15 åkte jag moped ( Puch dakota ) den långa vägen dit. Det var mest torsk och berggyltor man fick där men då fanns det mycket och hyfsat stor torsk att få från klipporna. Även fina berggyltor fick man där på den tiden.

Amundön
Mitt bästa fiskeställe låg inne på fredat område vilket innebär att man får gå omkring naken där. Så där brukade jag stå i djup koncentration ( dock ej naken ) med mitt fiskespö medans nakna gubbar och tanter kom fram emellanåt och frågade om man fick något :) Kul var det att återse ställena där man tillbringade så mycket tid på förr. Jag tror jag ska lägga ett fiske där i sommar, det skulle kännas bra.

Favostället där man dragit många torskar o gyltor.
Fina torskhällar

Efter att ha vi traskat runt hela Amundön och sett så mycket vatten blev jag sjukt fiskesugen. Jag hade tänkt att inte fiska i helgen men vad ska man göra när trycket ökar. Jag fick fiska av mig lite hemmavid en liten stund. Det är sällan nåt att få så här tidigt på Lindholmen men jag fick omgående en torsk.


Sedan bytte jag ställe och det resulterade i en fin sik på 640 gr. Bra storlek för att vara i Göta älv. Kul 2 firrar på en liten stund och 2 olika arter. Dessa fiskar räckte för att göra mig nöjd för dagen.Skönt väder idag med, en stor sol, vindstilla och 9 grader varmt./ Anders




1 kommentar:

  1. Kul att man kunde få gylta där! Jag lägger ju rätt mycket tid på den och åker alltid 10 mil eller mer för att fiska den. Hade vart fint att åka kortare.

    SvaraRadera